Barcelona Cultura
Diades

Títol

Corpus

La festivitat de Corpus, que durant segles s’ha considerat l’autèntica festa major de la ciutat, és una tradició que té més de sis-cents anys d’història a Barcelona. Avui dia hi desfilen els elements més representatius de la imatgeria festiva de la ciutat, representada pel seguici.

L’acte principal la celebració és la processó, que actualment conté dues parts totalment diferenciades: la festiva, en què el Seguici Popular de Barcelona, ampliat com indica el protocol, fa una passada per places i carrers del centre de la ciutat amb elements d’imatgeria festiva, música i danses. L’altra és la processó del Corpus Christi de la Seu, que té un caràcter estrictament religiós. A part de les sardanes, la manifestació de cultura popular més significativa de la diada  és l'ou com balla.

 

Aquesta tradició de caràcter més popular consisteix a fer ballar un ou als brolladors de claustres, patis i jardins, que es guarneixen per a l’ocasió amb motius florals i cireres, i desperta passions entre els estudiosos, que discuteixen encara avui sobre l’origen i el seu significat. Per a alguns és una metàfora del cicle de la vida i una referència al temps i al moviment continu. Altres el veuen com un simple joc d’entreteniment, propi de l’època de l’edat mitjana, i també hi ha qui associa l’ou amb el cos de Crist.

Al Real Monestir de Santa Maria de Pedralbes l’ou com balla es podrà veure, en horari d’obertura del museu, des del dijous 15/06 al diumenge 18/06, sent jornada de portes obertes només el dia de corpus, el dijous 15. El diumenge a partir de les 15h, com la resta de diumenges l'entrada és lliure.

dates_activitat_fitxa

Data:
dijous 15 juny a diumenge 18 juny
Horari: 
dijous 15: de 10h a 17h (darrer accés 16.30h)
divendres 16: de 10h a 17h (darrer accés 16.30h)
dissabte 17: de 10h a 19h (darrer accés a les 18.30h)
diumenge 18: de 10h a 20h (darrer accés a les 19.30h)
Observacions: 

El dijous 15 és portes obertes. La resta dels dies és de pagament.

Preu:

Preu:
entrada general del museu.
Email:
reservesmonestirpedralbes@bcn.cat
Telèfon:
93 256 34 27

Cercador d'activitats

Cerca entre les nostres activitats les que més t'agradin:

RESTAURACIÓ DE LA CAPELLA DE SANT MIQUEL

A partir del dia 28 de maig començarà la darrera etapa de la restauració de la Capella de Sant Miquel, que romandrà tancada al públic durant un any. Aprofiteu els darrers dies per visitar-la!