Barcelona Cultura
731
AVÍS

La capella de Sant Miquel resta tancada per motius de restauració i manteniment fins al juny del 2018

Concerts

Títol

Vespres musicals: Grans mestres de la polifonia ibèrica

Intèrprets: Musica Reservata de Barcelona (Isabel Juaneda Marta RodrigocantusJordi Abelló i Mercè TrujilloaltusAlbert Riera i Antoni TriguerostenorJordi Blanco i Tomàs Maxébassus, i Jean-Marc Andrieu, direcció).

Interpreten obres de: Tomás Luis de Victoria (c. 1548-1611),  Bartomeu Càrceres (segle XVI),  Filipe de Magalhães (1571-1652), Joan Pau Pujol (1570-1626), Estêvão Lopes Morago (c. 1575- desp. 1630) i Francisco Guerrero (1528-1599).

claustre nit

Essent un monestir reial, Pedralbes mantingué un lligam amb la dinastia dels Àustries: el 1598, Felip II donà 600 ducats per a la reconstrucció de la infermeria del monestir, mentre que el 1599, Felip III i la seva esposa i Margarida d’Àustria visitaren l’abadessa.

Aquest concert recupera peces de la polifonia sacra compostes per mestres de capella de les principals catedrals peninsulars, així com de capelles reials. El concert presenta peces de diversos compositors coneguts, com ara Victoria, Guerrero o el mataroní Joan Pau Pujol, de dilatada carrera i reconegut prestigi, amb una obra que no ha estat totalment catalogada avui dia, així com peces de compositors dels quals tenim un record fugisser, com Càrceres o Morago. Tres «Lamentacions» de Setmana Santa recorren aquest programa, juntament amb peces de difunts, que contrasten amb la serenitat i la passió de les antífones i els motets dedicats a la Verge. Llums i ombres que caracteritzen el període més fèrtil de tota la història de la península.

dates_activitat_fitxa

Data:
Horari: 
21h
Observacions: 

El concert és a l'església del monestir. La recollida d'entrades és a la recepció del museu.

Preu:

Preu:
12€.
Email:
reservesmonestirpedralbes@bcn.cat
Telèfon:
93 256 34 27
Aforament:
Places Limitades.

Compra entrades

Compra entrades

Cercador d'activitats

Cerca entre les nostres activitats les que més t'agradin: