Barcelona Cultura
993
Muntatge nova exposició

Amb motiu del muntatge de l'exposició "Rere els murs del monestir: 700 anys d'una història en femení" l'espai de la infermeria no serà visitable

Concerts

Títol

Concert de Nadal: Viatge d’hivern

Intèrprets: David Alegret, tenor i Quartet Brossa (Àlex Puig i Pere Bartomé, violins, Imma Lluch, viola, i Marçal Ayats, violoncel). Interpreten peces de F. Schubert (1797-1828),  J. S. Bach (1685- 1750) i nadales tradicionals alemanyes.

Direcció artística del cicle de concerts: Dani Espasa

avet

La música per Charlotte Salomon era un component essencial de la seva vida. Filla d’una família jueva burgesa berlinesa, el piano presidia el saló de casa seva. Així doncs, a la seva obra autobiogràfica Vida? o Teatre? la música funciona com un engranatge de l’estructura del llibre, al qual ella mateixa subtitula com a «teatre amb música». Aquest concert de Nadal és un viatge sonor a les melodies que ressonaven en el cap de Charlotte Salomon mentre pintava. En una de les primeres pàgines del llibre, en les que evoca la seva infància, Charlotte representa el saló de casa seva amb l’arbre de nadal plantat i la seva mare cantant nadales tradicionals alemanyes. Partirem d’aquestes senzilles peces musicals que evoquen la innocència de la infància per endinsar-nos en un ric univers sonor d’una Charlotte que creix, es fa adulta i descobreix la tragèdia que marca la seva famíla. A Vida? o Teatre?  com en aquest concert, també hi ressonen peces de Bach que interpretava la seva madrastra, la mezzo-soprano Paula Lindberg i lieder de Schubert, presents en innumerables escenes.

Data

dimarts, 18 desembre 2018